تاریخچه مرکز خیریه جامع توانبخشی شبانه روزی اراک
کلنگ احداث موسسه خیریه شبانه روزی معلولان اراک در سال ۱۳۷۳ شمسی تحت تأثیر خانه معلولین شازند و با همت آقای حاج محمدجواد گرامی و جمعی از خیرین و نیکوکاران شهرستان اراک، در زمین اهدایی آقای رمضان حسین آبادی به مساحت تقریبی ۱۰ هزار متر مربع واقع در کیلومتر ۴ جاده اراک-قم، پشت کارخانه آرد، توسط مسئولین امر به زمین زده شد.
در سال ۱۳۷۹، ساختمان موسسه با تمام تجهیزات و وسایل رفاهی آماده بهرهبرداری گردید. با تلاش و کوشش هیأت امنای وقت و یاری و مساعدت خیرین محترم، از جمله آقایان قزلباش، حاج عزتاله مینایی، خانواده حاج حبیباله مینایی، مهندس غلامعلی ملول و دیگر نیکوکاران، ۳۰ نفر معلول پذیرش و مورد درمان و توانبخشی قرار گرفتند.
موسسه در تاریخ ۸/۳/۱۳۸۱ شمسی تحت شماره ۹۶ به طور رسمی به ثبت رسید.
در سال ۱۳۸۳، جمع مددجویان به ۱۵۰ نفر افزایش یافت و با همکاری خیرین محترم، سالنهای جدید اضافه شد. با تکمیل شدن ساختمان اهدایی مرحوم رشیدی عراقی، پذیرش در بخشهای روانی برای زنان و مردان و همچنین سالمندان زن نیز در سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۸۸ آغاز گردید.
امروز و گسترش مرکز خیریه آفتاب
امروز، خیریه آفتاب مفتخر است که به عنوان یک مرکز توانبخشی جامع و شبانهروزی، خدمات خود را به بیش از ۶۰۰ مددجو شامل:
- ۱۵۰ معلول ذهنی مرد بالای ۱۴ سال
- ۲۰۰بیمار اعصاب و روان آقا
- ۸۰بیمار اعصاب و روان خانم
- ۵۰معلول ذهنی دختر بالای ۱۴سال
- ۵۰معلول ذهنی زیر۱۴سال (کودکان)
- ۵۰ سالمند زن نیازمند مراقبت ویژه
این مرکز شامل مجموعهای از آسایشگاهها، اورژانس، اتاقهای ایزوله، دندانپزشکی، کارگاههای کار درمانی و حرفهآموزی، ساختمان اداری، آشپزخانه، رختشویی و دیگر امکانات خدماتی است. مرکز با برخورداری از خدمات مستقیم و مشاورهای شامل روانپزشک، متخصص داخلی و عفونی، دندانپزشک، پزشک عمومی، کارشناس پرستاری، کارشناس روانپزشک بالینی، کار درمانگر، مددکار اجتماعی و دیگر متخصصین، در حال ارائه خدمات به مددجویان خود میباشد.
هزینه متوسط ماهیانه مرکز بیش از ۴۴ میلیارد ریال است که از طریق کمکهای اهدایی مردم عزیز و بخشی از یارانههای سازمان بهزیستی تأمین میشود.
آینده روشن مرکز خیریه آفتاب
این مرکز با هدف خدمترسانی به معلولین، بیماران روانی مزمن و سالمندان زن یکی از بزرگترین مراکز توانبخشی کشور محسوب میشود. امید است که با همت و بزرگواری مردم سرافراز و نیکوکار، این مرکز به لحاظ کمی و کیفی گسترش یابد و بتواند پاسخگوی نیازهای واقعی مددجویان و افراد در نوبت باشد.