آسایشگاه معلولین ذهنی و جسمی بالای ۱۴ سال آقا:
این آسایشگاه از سال ۱۳۷۹ شروع بکار کرد با ظرفیت پذیرش ۱۵۰ نفر ، در حال حاضر ۱۲۰ مددجوی ذهنی بالای ۱۴ سال را بصورت شبانه روزی پذیرا ست . به صورت کلی این توانخواهان در گروه های آموزش پذیر، تربیت پذیر ، حمایت پذیر ( وابسته ) تقسیم می شوند .
آموزش پذیرها:
در فعالیت و کارهای روزانه مرکز خودیاری و کمک به سایر مددجویان فعالند و بصورت کاردرمانی و بر اساس استعداد و توانائی هایشان در واحدهای نگهبانی ،و رختشویخانه همکاری دارند با توجه به سن، وضعیت خانوادگی و تفاوت های فردی که دارند از نظر هوشی در سطح متوسط یا پایین قراردارند . اکثر آموزش پذیرها باتوجه به وضعیت خانوادگی از نظر آموزشی تحصیل نکرده اند ولی در کارهای دستی و هنری چون معرق ، منبت ، نقاشی و سفال در حد حرفه آموزی ، مهارت یاد گرفته اند که با توجه به نوع معلولیتی که دارند قابلیت ها و توانائی هایشان و مسئولیت پذیریشان قابل تحسین است از نظر روحی و روانی گاهاٌ پرخاشگر و یا تحریک پذیرندو یا مشکلات جنسی دارندکه تحت درمان میباشند و کنترل می شوند.
تربیت پذیرها
که تعدادشان در مرکز بیشتر از دو گروه دیگر می باشد. بعضی ها مهارت های خودیاری و کمک دیگران را دارند و می توانند در بعضی کلاس ها مانند سفال، و نقاشی شرکت نمایند که البته این گروه نیز بستگی به تفاوت ها و سطح هوشی آنها دارد ولی گاهاٌ چند معلولیتی ، تحریک پذیر، اختلال روانی و رفتاری مانند صرع ، لکنت زبان ، ناخن جویدن ، شب ادراری ، کنـدن مو یا پوست بدن ،و موارد جنسی این گروه تحت درمان روانپزشکی قرار می گیرد تا به سطح کنترل برسند .
حمایت پذیرها ( وابسته ها):
که وابسته اند و حمایت می شوند کنترل ادرار و مدفوع ندارند رفتار ی تکراری و پرخاشگری در این گروه دیده می شود گاهاٌ تعادل راه رفتن ندارند، مشکل فلج جسمانی دارند ، صرع دارند ، تحریک پذیر ، ناشنوا ، نابینا، ضربه مغزی و ویلچری و مسائل و مشکلات خاص خودشان را دارند این گروه در تمام طول عمرشان نیاز به مراقبت ها و توجه از طرف دیگران را دارند که بایستی مورد توجه و حمایت قرار بگیرند .
آسایشگاه معلولین ذهنی و جسمی بالای ۱۴ سال خانم:
این آسایشگاه با توجه به نیاز استان در سال ۱۳۹۸ با ظرفیت ۵۰ نفر و با پذیرش ۱۵نفر توانخواه دختر شروع به فعالیت کرده است .
دز حال حاضر با ۵۰ مددجوی خانم به صورت شبانه روزی فعالیت دارد که مددجویان آموزش پذیر ، حمایت پذیر (وابسته ) هستند.
آسایشگاه معلولین ذهنی و جسمی زیر ۱۴سال(کودکان)
این آسایشگاه با توجه به نیاز استان در سال ۱۳۹۰ با ظرفیت ۵۰نفر و با پذیرش چهارنفر توانخواه دخترو پسر شروع به فعالیت کرده است. در حال حاضر با ۲۰ کودک فعالیت داردکه کودکان سندرم دان ، اتیسم و سندرم آپرت در این بخش نگهداری می شوند.
آسایشگاه سالمندان خانم:
این آسایشگاه با توجه به نیاز استان در سال ۱۳۸۶ با ظرفیت ۱۰۰نفر و با پذیرش بیست نفر توانخواه سالمند شروع به فعالیت کرد.
و در حال حاضر با ظرفیت ۵۰ نفر سالمند خانم در دو گروه مستقل و وابسته با بیماری های فشار خون، دیابت ، قلبی وعروقی، دمانس و آلزایمر فعالیت می کند
آسایشگاه بیماران اعصاب و روان آقا:
آسایشگاه بیماران اعصاب و روان مزمن مرد، با توجه به نیاز استان در سال ۱۳۸۷ با ظرفیت ۱۲۰نفر و با پذیرش سی و پنج نفر توانخواه اعصاب و روان شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر با ظرفیت ۲۰۰ نفر آقا به صورت شبانه روزی فعالیت داردکه بیماران با اختلالات افسردگی اساسی ،دو قطبی ، اسکیزوفرن و اختلال های رفتاری در این بخش بستری می باشند.
آسایشگاه بیماران اعصاب و روان خانم:
این آسایشگاه با توجه به نیاز استان در سال ۱۳۸۷ با ظرفیت ۸۰نفر و با پذیرش سی نفر توانخواه اعصاب و روان شروع به فعالیت کرد.در حال حاضربا ۸۰ مدد جوی خانم به صورت شبانه روزی فعالیت دارد که بیماران با اختلالات افسردگی اساسی ،دو قطبی ، اسکیزوفرن و اختلال های رفتاری در این بخش بستری می باشند.
خدمات درمانی ، پزشکی و توانبخشی :
خدمات درمانی ، پزشکی و توانبخشی ارائه شده به توانخواهان در قالب پرستار ، مددیار، پزشک عمومی ، روان پزشک ، روانشناس ، مددکاراجتماعی ، دندانپزشک ، فیزیوتراپ وکار در مانگرمیباشد که مناسب با احوال و شرایط جسمی و روحی توانخواه به وی ارائه می شود.
فیزیوتراپی و کاردرمانی
ملاقات توانخواهان با خانواده:
یکی از مهمترین اوامر در جهت تامین روحیه مطلوب برای توانبخشی توانخواه و خانواده آنها، برنامه ریزی ملاقات با خانواده ها میباشد که بسته به شرایط و وضعیت روحی توانخواه با تشخیص کادر درمان (روانشناس،روانپزشک) توسط واحد مددکاری انجام می شود.
مددکاری:
بازدید از خانواده ها و اطلاع ازوضعیت معیشتی آنها ، پیگیری وضعیت توانخواه در صورت ترخیص از آسایشگاه
روان شناسی
کارگاه های توانبخشی
قالی بافی ، خیاطی ، عروسک سازی ، معرق کاری ، نقاشی ، ویترای(نقاشی روی شیشه) ، نقاشی روی بوم ، کامپیوتر، سفال، مجسمه سازی ، کار با کاشی ، موسیقی ،خوشنویسی ، احکام شرعی ، مهارت زندگی ، دوستی با طبیعت
برگزاری نمایشگاه نقاشی و صنایع دستی
خدمات رفاهی
مراسم ها، سالن آمفی تئاتر، اردو،آشپزخانه ، رختشورخانه ، آرایشگاه ، فضای سبز
کلاس های ورزشی و ارائه تیم به مسابقات استانی